Oslaďte si vianočné sviatky čokoládovou pochúťkou v podobe domácej študentskej pečate!

Na prípravu potrebujeme:

200g rastlinného tuku

75g tortových oplátok

370g ovocných želé cukríkov

75g banánových želé cukríkov

100g lieskových orechov

100g vlašských orechov

50g hrozienok

200g kryštálového cukru

3 vajcia

3PL kakaa

strúhaný kokos

img_8389

Študentská pečať je nepečený zákusok, ktorý sa pripravuje na pare. Do hrnca so širším dnom si preto napustíme vodu a necháme ju zovrieť. Medzitým si to väčšej misky pripravíme rastlinný tuk (nie palmový), vajcia, cukor a kakao.

img_8396

Po zovretí vody položíme misku na hrniec. Intenzívne miešame, až pokým sa nám celý tuk neroztopí a hmota nezačne hustnúť.

img_8400

 

 

Do rovnako veľkej misky si prichystáme zvyšné ingrediencie. Želé cukríky si rozkrojíme napoly, orechy si nasekáme na menšie kúsky a oplátky polámeme takisto na menšie kúsky.

img_8405

Po tom, čo sa nám rastlinný tuk roztopil, kakaovú hmotu vlejeme do misky so zvyšnými ingredenciami a poriadne premiešame.

img_8410

Hmotu vložíme do vopred pripravenej formy – srnčieho chrbtu, vystlaného alobalom alebo papierom na pečenie a posypaného kokosovou strúhankou.

img_8413

 

Študentskú pečať dáme vychladnúť na 3 až 4 hodiny do chladničky alebo studenej miestnosti.

img_8416

Podávame na jemno nakrájané plátky. Prajeme dobrú chuť!

img_8424

Auto: Jakub Meluš
foto: autor