11039986_1014629095215816_1098852479_n
Makrela menom Gregor Veľký.

Sociálno-kultúrne kontexty komunikácie mali tentokrát pod nohami viac než pevnú pôdu. Úlohou študentov je zvyčajne tvorba prezentácií v angličtine s prínosným a zaujímavým obsahom. Nielenže veškerá komunikácia prebiehala v angličtine, no hodina bola obohatená o konzumáciu božských jedál. Témou sa stala etiketa stolovania a komunikovania počas rautu. Ak je človek vystavený vizuálnemu i chuťovému potešeniu, ťažko sa myslí v cudzom jazyku, preto sa úporné snahy o vytvorenie cudzojazyčného prostredia vsiakli do lahodného tortového korpusu.

Torta nesmela chýbať.
Torta nesmela chýbať.

Študenti prvého ročníka VZME si plnili žalúdky na ukážkovom raute. O spokojnosť tráviacich traktov sa postarala a sponzoring poskytla Martina Zvolenská, pod profesorským dozorom doktorky Oľgy Škvareninovej. Ako to už na správnom raute býva, hostia sa obsluhovali sami a na výber bola široká škála jedál od tých teplých, až po studené.

IMG_0965
Účastníci neobyčajnej prednášky s pedagogičkou Oľgou Škvareninovou.

Na všakovakých potravinách si mohli pochutnať mäsožravci, bylinožravci i všežravci s chuťovými pohárikmi Jamieho Oliviera. Na stole bolo možné nájsť naozaj všeličo od lahodnej torty s logom FMK až po makrelu s kráľovskými koreňmi a rovnako vznešene zvučným menom – Gregor Veľký. I keď hodina značne pozastavila prácu hemisfér, po edukatívnej stránke sa stala veľmi prínosnou a žalúdky prvákov mali Vianoce. Nechýbala ani fotodokumentácia vylepšená o instagramové filtre a hladný taxikár, ktorý s radosťou prijal ohrdnuté kuracie krídla z KFC. Nezúčastnení môžu ľutovať. Kde nakoniec skončil Gregor Veľký? Nevie nik. Snáď sa nedočká opakovanej expozície na ďalšom raute. Držať v ústach hrozno je práca, za ktorú by vám mali platiť!

Autor: Mrkvis

Foto: Autor